Sunday, November 9, 2008

drill




15 grade!!!!! asta se anuntza a fi maxima de azi, asa ca nici nu am stat pe ganduri. mai ales ca abia asteptam sa imi testez ultima achizitie: Lamson Velocity. M-am saturat de vechea okuma de plastic. m-a servit cu credintza in ultimii 4 ani dar era momentul pentru ceva mai bun. iar velocity e preferata mea in materie de look. vine cu garantie pe viatza si am prins o oferta destul de buna, asa ca m-am cadorisit cu una.

Aseara am legat niste nimfe, ma asteptam ca apa sa fie rece oricum si pestii sa se hraneasca pe fund.


Ajuns la locul faptei descoper ca din nou curentii s-au schimbat. Apa e mai mica decat saptamana trecuta iar locurile in care atunci apa avea 3-4 m, acum abia ajungea la 2-2,5. asa ca din nou problema se pune in a gasi pestii.

Spre surprinderea mea temperaturile crescute din ultimele zile chiar au avut o oarecare influentza asupra temperaturii apei. nu mai imi ingheatza picioarele in apa in ciuda neoprenului. incerc la nimfa fara nici un rezultat, desi abordez suvoaiele, spatele bolovanilor, locurile cu apa mai linistita, mare, mica. pana la urma ma decid sa imi exersez castingul si sa incerc sa ating peretele barajului. apa nu mai curgea peste zid si apa practic baltea in locul respectiv. schimb vreo doua streamere si pana la urma am un atac, din pacate fara rezultat. 5 minute mai tarziu reusesc sa prin un pastrav curcubeu, la "pamatuful" din angel hair. dupa aia pauza si schimb din nou streamerul pe un model mai nou, tot cu angel hair, dar care are si ceva roz in componentza. rozul respectiv, in apa are o lucire albastruie, electrica. e super strident, ar uneori e exact ce trebuie sa trezeasca putin pestii amortiti. la nici a doua lansare am atac si reusesc sa agatz un peste. ghinion, dupa cateva secunde dus a fost. apoi nimic.


Ma intorc din nou la nimfe si la locul in care am prins duminica trecuta. dupa doua lansari simt clar atacul si intep sec. un brownie se zbatea la capatul firului. a intrat pe o nimfa olive cu tungsten in cap. il eliberez si chestia se repeta in mai putin de un minut. de data asta e un curcubeu intrat la aceeasi nimfa, la cateva fractiuni de secunda dupa ce am simtit musca zgariind fundul apei.



Apoi din nou tacere. se facea tarziu si din ce in ce mai cetzos, ba mai s-a mai pornit si ploaia. haina de ploaie mi-era in masina asa ca am hotarat sa impachetez si sa incerc si partea cealalta a raului. de partea cealalta a curentului era o zona destul de intinsa in care apa "baltea" si printre spuma de la suprafatza mi s-a parut ca la un moment dat am vazut un atac. mai prinsesem curcubei pe portiunea aia la streamer ca pt nimfa nu prea se preta, trebuiau lansee lungi.

Zis si facut, ma mut pe malul opus si cum tot aveam montura de nimfa am tatonat putin pe langa mal. spre surpriza mea, un brown a luat musca exact de langa mine, la nici jumate de metru de mal. toti pestii prinsi la nimfa au intrat pe aceeasi musca, desi era legata in paralel cu o portocalie stridenta care a fost nr 1 pentru mine anul acesta. Am observat chestia asta in ultima vreme, pestii tind sa ia o culoare naturala. nu stiu daca e pentru ca s-au obisnuit cu culorile stridente, zona fiind pescuita intens sau pentru ca prefera culorile mai naturale pe masura ce apa se raceste.




In fine am pus si streamerul. primele doua lansari am avut doua atacuri, la ambele am intepat in gol. am pus esecul pe seama burtei pe care o facea firul peste curent si a lungimii lanseului, care m-au facut sa simt su intarziere atacul. dar am continuat sa lansez, incercand sa tzin firul cat mai intins. dupa cateva minute BINGO! atacul e clar, raspunsul meu promt si dupa greutatea de la capatul firului imi dau seama ca e somon. si eu care ma gandeam ca azi plec fara sa prind somon.

Dupa cateva sarituri m-am gandit sa scot aparatul si sa vad daca pot filma putin. calitatea lasa de dorit, dar tineam camera cu aceeasi mana cu care tineam si batzul. nu am indraznit sa o tarasc si pe Diana cu mine pe vremea asta. oricum asa e mai real, aveti o idee despre forta incredibila pe care o au pestii astia.

Nu am reusit sa postez filmuletzul pe blogspot dar este disponibil aici.

3 comments:

ionut_brasov said...

Ce echipament ai? Am vazut intr-o poza mai veche un bat de clasa 5. Tot ala il ai?
ionut

sebastian said...

da, in momentul asta folosesc un singur bat(mai am unul clasa 4-5, 8'6"dar nu l-am folosit de mult), facut de mine acum doi ani pe un blank de la rainshadow. #5,9'6" din 2 bucati. am vrut un bat pe care sa il folosesc preponderent la nimfa, de aia am mers pe 9'6" dar care sa imi permita sa pescuiesc si la uscata sau streamer. si pot sa spun ca sunt f multumit de el. e probabil cea mai buna combinatie clasa-lungime la care ma pot gandi in momentul asta (ma refer la un bat all around). sunt genul minimalist, nu imi place sa car dupa mine mai multe bete de clase si lungimi diferite, pentru diferitele situatii cu care ma pot intalni. bineinteles ca sunt si momente in care sa fiu constient ca ar merge mai bine daca as avea un alt bat, si sunt sigur ca nu o sa ramand doar cu astea, dar pe moment sunt OK. nu am prins inca monstri adevarati care sa-mi rupa batzul. urmatorul in plan e un clasa 8 sau 9 cu care sa pot sa dau atacul la steelheads si somon salbatic. aia cer mai multa putere. dar asta o sa fie intr-un an-doi. si probabil tot pe un rainshadow rx7, daca o sa gasesc lungimea dorita.

George said...

sebi de ce nu incerci blankurile five rivers? eu personal le consider net superioare lui rainshadow si multor altele, e drept ceva mai scumpe, dar acceptabil..lanseaza considerabil mai bine deorece sunt construite din grafit inalt modulat si din cate mi-am dat seama iti place mod-fast..incearca un sig V 9'6" in clasele 6-8 si vei intelege despre ce vorbesc..iar sub aceste clase, cel de 8'6" cl.3 e absolut fenomenal la uscata..tighloops!!